top of page
Buscar
  • vespejo

Escolta

Bona tarda famílies, espero que continueu trobant-vos bé, de salut i d’ànims. Vinga que ja queda un dia menys! :)

Aquesta setmana hem finalitzat les sessions d’educació emocional del mes de maig. Una de les que més m’agrada és “Escoltar és molt més que parar l’orella”, la fem a 4t de Primària. Comencem la sessió amb la lectura del conte “Que m’escoltes Berta?” de la Júlia Prunés. Ens ajuda a contextualitzar la sessió i a entendre que per fer una escolta activa necessitem:

- Estar presents i ser conscients, sense pensar en altra cosa que no sigui la nostra conversa.

- Parar atenció en la persona, en el que tenim davant.

- Mirar als ulls i posar-nos a la seva alçada.

- Atendre als missatges verbals però també als no verbals, ja hem après que són molt importants. Recordeu “es parla amb tot el cos”.

- Escollir un moment adequat per explicar-te.

- Ser empàtics.

En el conte, la Berta ens fa una recomanació. Ens proposa fer la “Capsa facilitadora de converses”. Es tracta d’una capsa on podem ficar totes aquelles interferències que podem tenir en una conversa amb els nostres fills i filles. Vam decidir que les interferències podien ser els sorolls, les preses, els comandaments de la televisió, les tauletes, els mòbils... D’aquesta manera, tots podrem gaudir de converses satisfactòries. Vaig proposar als alumnes fer l’experiment i aquí us deixo algunes de les seves propostes.


Gràcies a tots i a totes!

Molts petons i abraçades "virtuals".




78 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page